Impulzus Podcast 128

Szerző: | 2020.07.05 | podcast

128.png

n

Függönyös gyermeklázító (A megkísértés, TOS 3×04) //

n

Ismeretlen okokból minden felnőtt kutató végez magával a Triacus kolónián, az állomáson élő gyermekek azonban gyász nélkül vesznek tudomást a szüleik távozásáról: hamarosan kiderül, hogy a fiatalokat egy eltűnt civilizáció utolsó képviselője tartja az irányítása alatt, aki a világuralmi ambícióinak megvalósítása érdekében egy sűrűn benépesített világ felé téríti az Enterprise legénységét. Aktuális adásunkban ’A megkísértés’ című epizódról beszélgetünk.

n

n

n

Rövid hírszekció:

n

n

n

    • Gergő mozgáskorlátozottan és nehéz körülmények között élő Trekker, akinek most te is segíthetsz: látogassátok meg a Holl Nándor által életre keltett adományozó kampány Facebook oldalát, és nézzétek vissza Tuvok magyar hangjának beszélgetését Híresember Nil videójában (ebből egy részletet adásunkban is hallhattok).

n

n

A kibeszélő tartalmából:

n

    • n

    • Nehezen emészthető gyermekszereplők, és egy furcsa módon felöltöztetett vendégszereplő, aki valójában ügyész: hogyan lett ’A megkísértés’ a legrosszabb Star Trek epizódok egyike?

n

    • Kirk a fekete barlangban: míg az angol változatban a kapitány szövege teljesen értelmes, ha visszafelé játsszuk, a magyar verzióban se előre, se hátra nem található létező szó.

n

    • A zöld színű Melvin Belli: a hang elváltoztatása, valamint az átlátszó, szellemszerű megjelenés az ügyész színészi hiányosságainak leplezése miatt vált szükségessé, amit maga Gene Roddenberry javasolt.

n

n

n

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

n

n

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

n

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

n

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

n

YouTube élő (részlet)
Szabó Híresember Nil és Holl Nándor

n

produkciós vezető
Farkas Csaba

n

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

n

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

n