Impulzus Podcast 129

Szerző: | 2020.07.12 | podcast

129.png

n

Őrjítő hegesztőfény (A medúza pillantása, TOS 3×05) //

n

Lezárt tárolóban érkezik a medúzaiaktól küldött Kollos nagykövet, akinek megpillantása az emberek számára azonnali őrületet eredményez. A különös lény kíséretében érkező Miranda Jones a férfiak folyamatos kereszttüzében találja magát, figyelmét azonban a Kollos mellett töltött megbízása, és a nagykövettel kialakított különleges kapcsolata köti le, ennek köszönhetően a követséggel érkező kitartó udvarlóját, Larry Marvicket is csúnyán lepattintja. Miután a féltékeny férfi váratlanul a nagykövet életére tör, a találkozás következtében megőrülő Marvick olyan messzire repíti az Enterprise legénységét, ahonnan hagyományos navigációs módszerekkel sohasem térhet haza. Aktuális adásunkban ’A medúza pillantása’ című epizódról beszélgetünk.

n

n

n

Rövid hírszekció:

n

  • n

  • Vicces otthoni filmet forgatott James McAvoy a karanténban: a Star Trek paródiában még Caitriona Balfe (Outlander), Steven Cree (Outlander) és Kevin Mains (Outlaw King) is szerepelnek.

n

n

n

A kibeszélő tartalmából:

n

  • n

  • Vita a kulisszák mögött az IDIC szimbólum miatt: a színészek nem akarták elfogadni Gene Roddenberry elképzelését, mert a medált saját üzletében is árulni szerette volna, ezt pedig a Star Trekbe helyezett promócióként értelmezték.

n

  • Ugyanaz a színész (maszk vagy makeup nélkül) nem szerepelhetett többször a Star Trekben, ha különböző karaktereket alakít, ez Diana Muldaur számára mégis sikerült.

n

  • Miért hordják a transzporter teremben a védőszemüveget, ha Kollos egy zárt ládában érkezik? Míg Spock az epizód végén eleget tesz a biztonsági előírásoknak, William Shatner számára már nem jutott szemüveg.

n

  • A nagykövet kinézetét reprezentáló villódzás utómunkával került az epizódba, anélkül, hogy Ralph Senensky, az epizód rendezője tudott volna róla. Senensky nem volt megelégedve a végeredménnyel. A forgatásról szóló visszaemlékezése egyébként itt elérhető.

n

n

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

n

n

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

n

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Horváth Ádám Tamás

n

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

n

produkciós vezető
Farkas Csaba

n

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

n

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

n