Sorozat helyett film készül Georgiou karakterével

Szerző: | 2023.04.18 | hír

Mégis megvalósul a 31-es Szekcióra fókuszáló Star Trek produkció |

Évek óta lóg a levegőben a Discovery-ben megismert Georgiou további sorsa, ma azonban ismét szárnyra kaptak a produkcióval kapcsolatos hírek. Bár kezdetben inkább sorozatban gondolkodtak a döntéshozók, a Paramount+ most egy filmes megjelenést jelentett be, melynek előkészületei még az idei évben elkezdődhetnek. Megjelenési dátumot ugyan még nem kaptunk, de annyi már biztos, hogy a nemrég Oscar-díjassá vált Michelle Yeoh mindenképpen visszatér, hogy újra elhozza nekünk Georgiou karakterét.

A film címe Star Trek: Section 31, a rövid leírás szerint az egykori császárnő csatlakozik a Csillagflotta titkos szervezetéhez, eközben viszont bűnös múltjával is szembe kell néznie. Michelle Yeoh így kommentálta a nagy bejelentést:

“Rendkívül izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a Star Trek családomhoz, valamint ahhoz a szerephez, melyet már oly régóta imádok. A 31-es Szekció attól a pillanattól kezdve közel áll a szívemhez, mikor elkezdtem alakítani Phillippa karakterét, egészen a Star Trek új aranykorának elstartolása óta. Számomra egy valóra vált álom, hogy újra eljöhet az ő ideje, ráadásul abban az évben, ami megmutatta nekem, hogy sohase mondj le az álmaidról. Már alig várjuk, hogy bemutathassuk nektek, hogy mivel készülünk, addig is: hosszú és eredményes életet (legalábbis amíg Georgiou császárnő  máshogy nem rendelkezik!)”

Az Oscar-díjas Michelle Yeoh egy különleges filmes eseménnyel tér vissza a Star Trek világába | fotó: Paramount+

A forgatókönyvet Craig Sweeny hozta tető alá, aki íróként és producerként a Discovery első évadában is közreműködött, a rendezői széket pedig Olatunde Osunsanmi foglalhatja el, aki számos Discovery és Short Treks epizódot jegyez. A film producerei Alex Kurtzman, Craig Sweeny, Aaron Baiers, Olatunde Osunsanmi, Frank Siracusa, John Weber, Rod Roddenberry, Trevor Roth és Michelle Yeoh, tehát a császárnő történetét veterán Discovery alkotók viszik tovább. A Section 31 lesz a Paramount+ szolgáltató első olyan produkciója a Star Trek világában, mely nem sorozat, hanem film formájában valósul meg, a gyártás az idei év végén kezdődhet.

Entertainment Weekly | TrekMovie | fotó: Paramount+