Star Trek: Picard – virtuális séta a díszletekben

Szerző: | 2023.06.20 | hír

A Picardról szóló sorozat tavasszal véget ért, a díszletek viszont – ha “csak” virtuális formában is – szerencsére az utókor számára is fennmaradtak. A befejező évad több hajót is felvonultatott, melyek számos drámai és emlékezetes pillanatnak adtak otthont, most pedig arra is lehetőség nyílik, hogy ti magatok is körbenézzetek a forgatási helyszíneken. Ha érdekelnek a Titan, az Eleos, a Shrike, vagy épp az Enterprise-D különböző helyiségei,  a betekintés lehetősége máris nyitva áll.

Update: Sajnos időközben több hivatkozás is megszűnt, de az elérhető linkek még megtekinthetők.

Az alábbiakban nyolc virtuális helyszínt látogathattok meg, a felvételeket maga Liz Kloczkowski, a sorozat művészeti vezetője hozta tető alá, a rögzítéshez pedig Matterport Pro2 kamerákat használt. A hajókon a böngészőtök segítségével navigálhattok, de az élmény VR eszközzel is kompatibilis, így ha rendelkeztek ilyen hardverrel, talán megér egy próbát a dolog (a jobb alsó sarokban található a “View in VR” opció).

Amennyibben még több betekintést szeretnétek, Dave Blass, a Star Trek: Picard díszlettervezője egy részletes, 110 oldalas dokumentumot is megosztott (már nem elérhető), melyben díszletek, kellékek és művészeti elképzelések egyaránt helyet kaptak.

TrekCore | fotó: Liz Kloczkowski/Matterport