San Diego Comic-Con 2023: Star Trek hírek és bejelentések

Szerző: | 2023.07.23 | hír

Idén is lezajlott Star Trek Universe panel, a szombati programon a Discovery, a Lower Decks és a Különös új világok képviseltette magát. Míg a Discovery esetén az ötödik évadba kaphattunk betekintést, addig a Különös új világokból inkább a jelenlegi évad meglepetéseit emelték ki, de természetesen a Lower Decks negyedik évada is megmutatta magát egy friss előzetes formájában.

Star Trek: Discovery – 5. évad

Utolsó útjára indul a Michael Burnham vezette Discovery, a sorozat záróévada valamikor 2024 elején debütál. Az eddigiektől eltérően most nem egy újabb kataklizma vagy galaxist fenyegető erő bukkan fel, a sorozat készítői inkább kalandot és akciót ígérnek a befejező szezonra. A történet szerint Burnham kapitány és a Discovery legénysége egy olyan rejtély nyomába erednek, melynek létezését évszázados titok övezi, ennek felkutatásában pedig mindenre elszánt vetélytársak is felbukkannak. A szezonból két kedvcsináló is megtekinthető:

Star Trek: Lower Decks – 4. évad

Mike McMahan animációs sorozata egy duplaepizóddal tér vissza, a negyedik évad szeptember 7-én érkezik. A hivatalos összefoglaló szerint egy ismeretlen fenyegetés jelenik meg a térségben, melynek hatására hajók semmisülnek meg és veszélybe kerül a galaktikus béke, szerencsére azonban a Cerriotos nem elég fontos ahhoz, hogy ebbe is bevonódjon, a legénység így folytatja mindennapi teendőit (miközben új és korábbról ismert idegenekkel találkoznak). A kedvcsinálót itt tekinthetitek meg:

Bálnák előreláthatólag nem játszanak majd kulcsszerepet a cselekményben, de a negyedik évad plakátja természetesen a negyedik mozifilmet juttatja majd eszünkbe:

Star Trek: Különös új világok – 2. évad

Mivel a harmadik évadról a hollywoodi sztrájkok miatt jó ideig le kell mondanunk, a rendezvényen a jelenleg futó második szezonra koncentráltak a szervezők. Az első meglepetés a Régi tudósok (Those Old Scientists) című epizód bemutatkozása, mely nem csupán a Comic Con látogatóinak, de az egész világ számára elérhetővé vált, ebbe pedig Magyarország is beletartozik, aki tehát tűkön ülve várta a Lower Decks és Strange New Worlds crossover epizódot, immár magyar szinkronnal is megtekintheti. 

A második hír a szezon kilencedik epizódjához kapcsolódik, mely a korábban jósolt (és talán sokak által rettegett) musical megvalósulását jelenti majd a Star Trek világában. A Subspace Rhapsody filmzenei kíséretét természetesen külön is be lehet majd szerezni (tíz betétdal és a főcím módosított változata), a rendhagyó történet előzetest és plakátot is kapott:

50 éves a Star Trek rajzfilmsorozat (TAS)

A Star Trek Universe előtt egy másik Star Trek programot is rendeztek, mely az animációs produkciókra koncentrált. Mivel az eredeti rajzfilmsorozat (The Animated Series) idén 50 éves, a készítők ennek megünneplésére is gondoltak. A  szeptemberi Star Trek napon rövid spotokat láthatunk majd a TAS stílusában, melyek Riker, Saru és Quark karakterét helyezik majd a középpontba, ennek megfelelően az eredeti színészek, tehát Jonathan Frakes, Doug Jones és Armin Shimerman adták a hangjukat a produkcióhoz.

StarTrek.com | fotó: Paramount+