A Netflixen folytatódik a Star Trek: Prodigy

Szerző: | 2023.10.12 | hír

Mivel a Paramount+ költségcsökkentésbe kezdett, júniusban szélnek eresztette a Prodigy-t, a szolgáltató ráadásul nem csak a második évad bemutatásától táncolt vissza, de az első szezont is eltüntette kínálatából. A döntéshozók és a sorozat készítői már akkor hangsúlyozták, hogy igyekeznek új otthont találni az animációs sorozat számára, a rajongók kitartó reménykedése és támogatása pedig nem volt hiábavaló: a Variety nemrég megerősítette, hogy a Prodigy forgalmazása a Netflixen folytatódik.

A második évad készítése már a száműzetés előtt kezdetét vette, a producerek pedig megerősítették, hogy a munkálatok 2023 végéig, rosszabb esetben 2024 elejéig fognak tartani. Míg az első évad már idén fel fog bukkani a Netflixen, a 20 epizódból álló második szezon 2024-ben debütál. Egyelőre nem tudjuk, hogy a hazai nézők mire is számíthatnak, hiszen Magyarországon jelenleg is elérhetők az eddigi epizódok: a szinkronos első évad a SkyShowtime felületén tekinthető meg, de a folytatás érkezéséről, valamint annak lokalizálásáról még nincsenek információink.

Mentsük meg a Star Tek: Prodigy-t – légi transzparens Hollywood felett | fotó: Aaron Harvey

A Paramount bejelentése után a sorozat alkotói, valamint a rajongók azonnal felkarolták  a Prodigy ügyét, ennek kiemelkedő példáját egy légi transzparens jelentette, mely a hollywoodi irodák felett hívta fel a figyelmet az otthont kereső sorozatra. A Netflixes fejlemény után a Prodigy készítői, Alex Kurtzman és a Hageman fivérek, valamint a Janeway-t alakító Kate Mulgrew is megköszönte a rajongóknak, hogy a nehéz időkben sem hagyták magára a produkciót.

Variety | TrekMovie | fotó: Paramount+