Dr. Phlox a Különös új világokban?

Szerző: | 2023.12.29 | hír

Bár az Archer vezette Enterprise denobulán főorvosát 2005 óta nem láthattuk, a karaktert megszemélyesítő John Billingsley simán bevállalná, hogy Phlox a Különös új világokban térjen vissza. A színész egy podcastben fejtette ki, hogy szerinte hogyan folytatódna a doki életútja, illetve milyen módon jelenhetne meg Pike hajóján.

Amikor a műsorvezetők rákérdeztek, hogy Billingsley elképzelhetőnek tartja-e Phlox felbukkanását a legújabb Star Trek sorozatokban, a színész elárulta, hogy ezzel kapcsolatos gondolatait már a Különös új világok szereplőivel is megosztotta, erre pedig a júliusban kirobbant sztrájk közben adódott alkalma:

“Ott álltam a sztrájk közepén, amikor néhányan odajöttek a Különös új világokból és megkérdezték, hogy szerintem meddig él egy denobulán? Azt válaszoltam, hogy hosszú, hosszú, hosszú ideig. Határozottan elég ideig ahhoz, hogy szerepelhessek a sorozatotokban, ha erre akartok kilyukadni. Szóval ki tudja? Szívesen visszatérnék. Gondolom az is elképzelhető, hogyha meg is haltam, a fiam, ifjabb Phlox biztos ott van valahol, aki egyébként kiköpött apja.”

Mivel az Enterpise idején nem esett szó a denobulánok életkoráról, a hosszú életű Dr. Phlox nem ütközne bele az eddigi kánonba, a Star Trek világában pedig az sem lenne szokatlan, ha a doki fiát valóban Billingsley alakíthatná (elég, ha csak a Soong dinasztiára gondolunk, melynek számos tagja örökölte Brent Spiner arcát). A műsorban egyébként arra is fény derült, hogy Phlox hogyan tölthette az Enterprise és a Különös új világok közötti évszázadot, illetve mihez kezdene nyugdíjas éveiben. Billingsley ezekkel kapcsolatban is megosztotta elképzeléseit:

“Úgy gondolom, hogy írt néhány sikeres felhasználói kézikönyvet a szex témakörében. Olyan lehet, mint egy intergalaktikus Dr. Ruth, talán még saját műsora is van. Esetleg pár szakácskönyv is beleférhet. Phlox kimondottan hedonista volt. Zseniális, de rendkívül hedonista is. Ami a Star Trek szellemiségét illeti, biztosan kutatásokat végzett, betegségeket gyógyított meg, számos helyen volt vendégelőadó, satöbbi, satöbbi. Viszont szeretném azt hinni, hogy egy ponton eljutott oda, hogy ’Tudjátok mit? Már sok mindent csináltam. Itt az idő, hogy jól érezzem magam, és laza legyek.’ Szerintem kiélvezi az utolsó éveit, méghozzá számos felesége és férje társaságában, beutazza a galaxist, elmegy a Risa-ra, hatalmasat bulizik.”

Miután a Különös új világok egyszerre bővelkedik a komorabb és könnyedebb hangvételű epizódokban, a színész hozzátette, hogy drámaibb és humorosabb szerepekre is vevő lenne. Bár Billingsley egyelőre nem tudott róla, Pike hajóján kívül a Lower Decks is a látótérbe került, ugyanis a rajzfilmsorozat atyja, Mike McMahan októberben még azt nyilatkozta, hogy az ötödik évadban az Enterprise is kiemelt figyelmet kaphat.

TrekMovie | fotó: Paramount+